Dale Garn

dalegarnTettstedet Dale ligger mellom vakre og bratte fjell, omgitt av Vestlandets fosser og fjorder. Her ble Dale Garn grunnlagt i 1879 av Peder Jebsen. I 1872 reiste forretningsmannen Peder Jebsen gjennom det lille tettstedet Dale mellom Bergen og Voss. Jebsen hadde lang erfaring innen tekstilindustrien og hadde studert moderne produksjonsmetoder i England. Han så Dale som et ideelt sted å etablere produksjon av garn, da dalens fossefall kunne brukes som energi, og det var lett tilgang på norsk ull i området.

Nordmenn har strikket i århundrer på grunn av behovet for varme klær i det kalde klimaet. Denne
kunnskapen har gått fra generasjon til generasjon, og Dale tiltrakk seg mange dyktige strikkere og håndverkere da fabrikken startet i 1879. Siden da har Dale vært ‘’ mor ‘’ for norsk design, gjennom å ivareta og utvikle strikketradisjoner i den norske kulturen.

Garnkvaliteten fra Dalegarn er spunnet av fin ull og bomull og er tilgjengelig i mange flotte fargevarianter.
Vi har et stort utvalg av strikkedesign til baby, barn, ungdom, dame og herre. Modellene varierer fra de søteste baby plagg til tradisjonsrike skigensere og aktuelle moteplagg.

Våre garnkvaliteter er spunnet av naturens beste råvarer, og kun det beste er godt nok for deg som har
kjærlighet til godt håndverk og gleden av å strikke. Vi ønsker å inspirere deg – både med utsøkt design og garnkvalitet.

House of Yarn ( Gjestal ) / Dalema overtok Dale Garn i 2013, og det er med stolthet vi bringer denne
strikketradisjonen videre.

Besøk dem på www.dalegarn.com

Følg dem på Facebook og Instagram

Last ned produktark

This post is also available in: Engelsk Svensk Danish